Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

НЕПРАВИЛНОСТ - ИДЕФОРМАЦИИ В ЧОВЕКА

ЧОВЕКЪТ
Алтернативен линк


НЕПРАВИЛНОСТ - ИДЕФОРМАЦИИ В ЧОВЕКА






Челата, лицата и главите на много хора са деформирани. Това показва, че те са живели неправилно. 35-160.



Няма защо хората да изучават престъпните типове. Те са отклонение от естествените, от нормалните типове. Ако е въпрос за наука, изучавайте нормалните типове. 16-128.



Видите ли човек с крива уста, крив нос, в него непременно е станала някаква вътрешна промяна. В мислите и в чувствата на този човек има нещо криво. 33-62.



Всички грозни хора се съмняват; те са хора на съмнението, понеже в характера им има нещо неустойчиво, или казано на научен език: естеството на тия хора, не се е доразвило, те не разбират причините и последствията на нещата. 18-3.



По какво се отличаваш от другите? - Някой изкривил веждите, си, друг - устата си, трети - окото си. Малки са тези погрешки, но се повтарят, а това трябва да се избягва. 68-215.



Също така се деформират ръцете, краката и гръбнакът на човека. Това външно деформиране се отразява и в сърдечния, и в умствения живот на човека. 22-10.



Ужасно нещо е, когато човек започва да лъже. Всички негови чувства, всички негови способности, започват да атрофират. Лицето му обрасва с косми, брадата му ляга назад, носът му става къс, челото му малко, ушите му стават малки, очите му изпъкват навън, докато най-после този човек съвсем се превръща в животно. Туй наричаме закон на израждане. 10.25-20.



Внесели една дисхармонична енергия в себе си, човек започва постепенно да се изопачава: лицето му се изкривява, пръстите се обезформяват, краката се изкривяват и т. н. 38-51.



Какво допринасят лошите качества и греха за човека! Те развалят кръвообращението му, вследствие на което цветът на лицето се изгубва, очите потъмняват, носът се деформира. 65-199.



Изкривяване на мускулите на човешкото тяло се дължи на излишъка от отрицателни енергии в човека. 83-364.



Ако не може да се справи с изключенията в живота си, човек се натъква на такива сили в себе си, които му противодействат и стават причина за нежелателни промени на неговите външни и вътрешни органи. За пример, носът, устата, брадата му започват постепенно да се изменят. Носът става по-широк или по-тесен, отколкото трябва. Устата също става по-голяма, устните надебеляват или изтъняват повече, отколкото трябва. 81-147.



Ако лицето постепенно побледнява, очите хлътват, устните почерняват, носът изтънява, това показва, че мислите и чувствата на човека се изопачават. Казваш: Мразя този човек. - Ако мразиш ще изкривиш лицето си, ще разстроиш стомаха си. Не може без омраза и гняв, но с мярка. 93-87.



Вие трябва да определите какви вещества преобладават у вас. Ако преобладава въглерода, вие ще имате ламтеж към материалния свят, вие ще имате чрезмерни желания и много материя натрупана, но трябва да знаете, че това е едно неестествено състояние. Ако не се пазите, няма да се мине дълго време и знаете ли какво ще стане с вас? Благоутробието ви ще изкочи, гърдите ви ще изпъкнат, навсякъде ще имате натрупване, отлагане на материя, и ще бъдете като някое прасе. Всички ще мислят за вас, че сте много разположени, но това не е нищо друго освен натрупване на излишна материя. Но виждащ дойде след време някоя болест, смъкнала този човек. 43.3-16.



Човек не трябва да има гуша, не трябва да има слаб стомах, и мускулите на лицето му да са хлътнали. Природата не обича скелети. Затова каквото ви липсва, ще гледате да го придобиете. Каквото природата ви е дала, ще гледате да го задържите. 78-150.



Ако вие във волевия или в разумния свят почнете да грешите, почва да се деформира вашата брада, губи красивата си форма. Ако грехът ви се увеличава, брадата ви полягва малко назад и става по-малка. Тогава устата излиза навън, и тежестта от предната част на мозъка е пренася назад, за да пази равновесие. Понеже между разумния свят и волята има съответствие то и челото се изменя - горната част отива назад, а долната част се издава напред. Ако продължаваш да грешиш, носът ти ще се спитява и, се сраства с челюстта. Ако вървиш по този път на греха, ще се образува една муцуна, ще ти израстнат косми, които ще покрият цялото лице. Това вече е тъмният живот. Там се намират животните. Това е едно от най-ужасните положения. 41.35-13.





НАГОРЕ